In memoriam

In memoriam

Sinds 1986 zijn ons een aantal honden ontvallen.  Alle hebben ze ons veel geleerd en met alle hebben we veel plezier gehad. Wij denken nog regelmatig aan ze.

In 1986 kregen wij onze eerste Golden: Happy Huan van ’t Ganzeland uit de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen. We wilden een hond uit een werklijn en waren in de gelegenheid om een pup te krijgen uit de combinatie Belle Ivar van het Wiekse Veld x Gigi Gilian van Renje, gefokt onder toeziend oog van Janneke Labruyere van de beroemde “Van Renje” kennel. Huan bracht ons de eerste wankele stappen op het voorjagersterrein bij. Beatrice wist hem op een keurig KNJV B-niveau te brengen. Maar vóór zij hun A-diploma konden halen, werd Huan ziek. Hij werd 13 1/2 jaar oud waarvan de hij laatste 5 1/2 jaar  leed aan een hartprobleem.

Een jaar na de komst van Huan kregen we in 1987 als tweede hond Darell Fyllgalad.

Galad was een echte clown met veel humor en een relaxte instelling.

Rob bracht hem tot op KNJV B-niveau.

Galad werd ook 13 1/2 jaar na een gezond en rijk leven.

In 2000, na veel zoeken, kwamen we bij Jan Bertels en Mia van Acker van de Wheaton’s kennel terecht.

Wij kregen Wheatons ZekerNVast, Ciaran voor vrienden.Hij was een kind van Ft.Ch.Werrington Rory of Clancallum x  FT. W. Wheaton’s Starkling (Sanne).

Met Ciaran begon voor Beatrice het pickerup werk en het contact met de jachtwereld pas goed. Ze ging mee als pickerup bij onze locale jacht en werd lid van het Dutch Pickerup Team.Ciaran zat heel dicht tegen het A-niveau aan maar omdat hij op dat moment al bleek te lijden aan lymfklierkanker hebben Beatrice en hij het A diploma nooit  mogen halen.Ciaran reageerde goed op de ingezette chemotherapie maar een botuline vergiftiging werd hem fataal. Hij werd maar 7 1/2 jaar…

Jan en Mia herhaalden in 2001 de combinatie van Ft.Ch.Werrington Rory of Clancallum x  FT. W. Wheaton’s Starkling (Sanne). Wij zochten op dat moment een opvolger voor Galad voor Rob en omdat Ciaran zo’n fijne werkhond was, wilden we  uit deze combinatie opnieuw graag een pup.

Dit werd onze Ailigean. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran) hebben wij met veel verdriet en pijn in ons hart maandagavond 29 april 2013 moeten laten inslapen op 11 ½ jarige leeftijd na een hevige hersenbloeding.

Hij heeft al die 11 ½ jaar zo hard voor ons gewerkt en hij liet nog tot kort voor zijn overlijden als gepensioneerde pickerup hond zien hoeveel jachtverstand hij had.Wij wilden niet dat hij zou moeten lijden en verder leven als een schaduw van wat hij ooit was… Ailigean is bij ons in de tuin in bijzijn van ons en de andere honden  ingeslapen. Hij heeft een fantastisch leven gehad: hij heeft altijd meegemogen op jacht en als pickerup, hij is in 12 landen van Europa geweest en was altijd  vrolijk en hongerig. Ondanks dit besef was het een drama om afscheid te moeten nemen

Lachlann

Op 29 oktober 2018 hebben we Lachlann op 9 1/2 jarige leeftijd en dus veel te jong moeten laten inslapen…

(klik op de link)

Yonick overleden

Op donderdag 2 juni 2022 hebben wij me veel pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze Yonick (Way-Out’s Liam, 08-06-2008)…

Hij zou volgende week 14 jaar worden maar werd zo zwak en fragiel dat zijn leven niet meer hond-waardig zou worden.Onze dierenarts heeft hem bij ons thuis heel waardig in laten slapen in bijzijn van onze andere honden.

Yonick:

-huishond, kampeerhond, knuffelhond,

-wedstrijdhond: A-diploma’s, MAP’s A; Goldcups; Champions Trophy; Nimrod 2015 3e plaats,

-pickerup hond in binnen- en buitenland,

-jachthond onder het geweer, nazoekhond op grofwild,

-wereldhond!

Aan alle avonturen met Yonick houden wij hele mooie herinneringen over maar we missen hem vreselijk.

Meer over Yonick: klik hier