Over Braylach’s

Over Braylach

Over Braylach

 

Over Braylach’s

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers.

Met Happy Huan van ’t Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad.

Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker.

Ailigean (Wheatons Ailigean), de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 29 april 2013 ingeslapen op 11 1/2 jarige leeftijd. We missen hem met zijn humor en zijn scherpe jachtverstand nog altijd erg…

Tijdens het pickeruppen met Ciaran en Ailigean kregen wij de behoefte aan meer kennis over het jagen: welke gewassen staan er op het land, herkennen van diersoorten, wapenkennis en de praktijk. Wij zijn dus met de jachtopleiding gestart en behaalden in 2006 allebei onze jachtakte.

Sindsdien participeren wij in kleinwild en grofwild jachten in Nederland en Duitsland, uiteraard bijgestaan door onze honden.

 

Onze Yonick (Way Out’s Liam) is de oudste van de twee werkhonden van Beatrice. Op dit moment is Yonick op gevorderd A-niveau. Nu is hij met pensioen maar doet af en toe nog wat nazoekwerk op grofwild en is de coach van de bende.Ook is hij vader van 7 prachtige pups in Duitsland. In 2015 werd hij 3e op de NIMRODOp donderdag 2 juni 2022 hebben wij me veel pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze Yonick (Way-Out’s Liam, 08-06-2008)…

Lachlann (Jacklaines Braylach Lachlann) hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Hij was net als Yonick op gevorderd A-niveau. Lachlann is vader van 3 nesten in Duitsland en 1 in Nederland en maakt veel puppy-eigenaren blij met zijn kinderen.Op 29 oktober 2018 hebben wij hem op 9 1/2 jarige leeftijd en dus veel te jong moeten laten inslapen…

Rigby (Pinedale Braylach op de Engelse stamboom) is in juni 2014 geboren en sinds augustus 2014 bij ons. Hij is de tweede werkhond van Beatrice naast Yonick.

Harrison (Happy Harrison of Enchanted Garden) is in mei 2015 geboren en is de kleinzoon van Lachlann.  Na het veel te vroege overlijden van Lachlann moet hij het werk nu zelf doen.

Watson (Fellowhunter Charming Watson at Braylach’s) is in november 2019 geboren en is een zoon van de zus van Harrison en dus diens neef. Ook is hij via vaders kant een neef van Rigby! Watson is een erg lieve en steady hond maar er zit wel een kop op hem. Nu nog een jonge hond maar al veelbelovend. Het is heerlijk om dit hondje op te leiden!

Gallyon (Fellowhunter Friendly Gallyon at Braylach’s) is op 4 januari 2023 geboren. Hij is een halfbroer van onze Watson en onze benjamin en zal de jonge werkhond van Beatrice worden.

Al onze honden worden grootgebracht onder het geweer. Ze worden getraind, doen wedstrijden en pickeruppen in binnen- en buitenland.

Rigby

Rigby (Pinedale Braylach) is de werkhond van Beatrice.

Geboren in juni 2014. Hij heeft veel will-to-please, is erg slim en heeft een zeer goede neus.

In juli 2019 haalde hij 2 KNJV A diploma’s.

Hij heeft aan meerdere Champions Trophy’s meegedaan en werd tweede opm de Cees Mol Memorial.

 

Harrison

Harrison is de hond waarmee Rob werkt.

Hij een reu uit de combinatie

Elisha of Enchanted Garden (een dochter van Lachlann) x Happymover Gene Floyd

en is daarmee een kleinzoon van Lachlann.

Het E-nest van enchanted garden is een fantastisch nest met veel succesvolle honden.

In juli 2017 haalde hij in Wurzburg zijn eerste DRC Dummy A prufung (APD/R) en daarna KNJV B diploma’s met een eerste en derde plaats.

In 2020 haalde hij zijn eerste KNJV A diploma, in juni 2021 zijn tweede.Hij werkt nu op ruim A-niveau.

Watson 

Watson (Fellowhunter Watson) is in november 2019 bij ons gekomen.

Moeder is Henriette of enchanted garden, de zus van onze Harrison, de vader is de Engelse reu Joyfull Hugo of Philchris.

Hij is een neef van Harrison èn van Rigby.

Watson werd 3e in de B klasse op een Clubdiplomadag.

 

Gallyon

Gallyon (Fellowhunter Friendly Gallyon at Braylach’s) is in januari 2023geboren.

Zijn moeder is Henriette of enchanted garden, de zus van onze Harrison, de vader is Bramasolie Malbec.

Hij is een halfbroer van Watson en een neef van Harrison.

Gallyon is een dapper en erg braaf mannetje (op dit moment).