Over Braylach’s

Over Braylach

Over Braylach

 

Over Braylach’s

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers.

Met Happy Huan van ’t Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad.

Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker.

Ailigean (Wheatons Ailigean), de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 29 april 2013 ingeslapen op 11 1/2 jarige leeftijd. We missen hem met zijn humor en zijn scherpe jachtverstand nog altijd erg…

Tijdens het pickeruppen met Ciaran en Ailigean kregen wij de behoefte aan meer kennis over het jagen: welke gewassen staan er op het land, herkennen van diersoorten, wapenkennis en de praktijk. Wij zijn dus met de jachtopleiding gestart en behaalden in 2006 allebei onze jachtakte.

Sindsdien participeren wij in kleinwild en grofwild jachten in Nederland en Duitsland, uiteraard bijgestaan door onze honden.

 

Onze Yonick (Way Out’s Liam) is de oudste van de twee werkhonden van Beatrice. Op dit moment is Yonick op gevorderd A-niveau. Nu is hij met pensioen maar doet af en toe nog wat nazoekwerk op grofwild en is de coach van de bende.Ook is hij vader van 7 prachtige pups in Duitsland. In 2015 werd hij 3e op de NIMROD.

Lachlann  (Jacklaine’s Braylach Lachlann) wij op 29 oktober 2018 op 9 1/2 jarige leeftijd en dus veel te jong moeten laten inslapen…

Wij hebben  hem uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Hij was net als Yonick op gevorderd A-niveau. Lachlann is vader van 3 nesten in Duitsland en 1 in Nederland en maakt veel puppy-eigenaren blij met zijn kinderen.

Rigby (Pinedale Braylach op de Engelse stamboom) is in juni 2014 geboren en sinds augustus 2014 bij ons. Hij is de tweede werkhond van Beatrice naast Yonick.

Harrison (Happy Harrison of Enchanted Garden) is in mei 2015 geboren en is de kleinzoon van Lachlann.  Na het veel te vroege overlijden van Lachlann moet hij het werk nu zelf doen.

Watson is in november 2019 geboren en is een zoon van de zus van Harrison en dus diens neef. Ook is hij via vaders kant een neef van Rigby! Watson is een erg lieve en steady hond maar er zit wel een kop op hem. Nu nog een jonge hond maar al veelbelovend. Het is heerlijk om dit hondje op te leiden!

Al onze honden zijn grootgebracht onder het geweer. Ze worden getraind, doen wedstrijden en pickeruppen in binnen- en buitenland.

Yonick

Onze Yonick (Way Out’s Liam), de huidige werkhond van Beatrice.

Hij is een zachte, flegmatieke hond die uitstekend kan markeren en slepen.

Yonick is op MAP A+ niveau en heeft in 2013, 2014 en 2015 deelgenomen aan de GoldCup van de Golden Retriever Club Nederland, een erewedstrijd voor de 15 beste Golden Retrievers van het lopende seizoen.

In 2015 en 2016 heeft hij op uitnodiging meegedaan aan de Midwinter Working Test.

In 2015 is hij uitgenodigd om deel te nemen aan de prestigieuze NIMROD waar hij de 3e plaats behaalde.

In 2016 heeft hij op uitnodiging deelgenomen aan de Champions Trophy, een erewedstrijd voor de 5 beste Goldens, 5 beste Labradors, 5 beste Flatcoats en Tollers en Chessen van Nederland.

Hij is nu met pensioen maar doet af en toe nog wat nazoekwerk op grofwild.

Rigby

Rigby (Pinedale Braylach) is de andere werkhond van Beatrice.

Geboren in juni 2014. Hij heeft veel will-to-please, is erg slim en heeft een zeer goede neus.

In juli 2019 haalde hij 2 KNJV A diploma’s.

 

Harrison

Harrison is de hond waarmee Rob werkt.

Hij een reu uit de combinatie

Elisha of Enchanted Garden (een dochter van Lachlann) x Happymover Gene Floyd

en is daarmee een kleinzoon van Lachlann.

Het E-nest van enchanted garden is een fantastisch nest met veel succesvolle honden.

In juli 2017 haalde hij in Wurzburg zijn eerste DRC Dummy A prufung (APD/R) en daarna KNJV B diploma’s met een eerste en derde plaats.

In 2020 haalde hij zijn eerste KNJV A diploma, in juni 2021 zijn tweede.Hij werkt nu op ruim A-niveau.

Watson 

Watson (Fellowhunter Watson) is in november 2019 bij ons gekomen.

Moeder is Henriette of enchanted garden, de zus van onze Harrison, de vader is de Engelse reu Joyfull Hugo of Philchris.

Hij is een neef van Harrison èn van Rigby.